Günümüzde Dövme Sanati:



GÜNÜMÜZDE DÖVME SANATI VE UYGULANIŞI



19. yy. sonuna kadar kabile yöntemleri denilen; Şiş, kamış, iğne v.s. malzemeyle yapılan uygulamalar yerini, 'Dövme makinesi'nin bulunmasıyla 20. yy.'da daha profesyonel metotlara bırakmıştır. Özellikle 1950'lerden sonra dövme için kullanılan malzemeler konusunda mini bir sektör bile oluşmuştur. Özel dövme boyaları (bitkisel pigmentten vücut dokusuna uyumlu ), inox çelikten üretilen (mıknatıslanma yapmayan) dövme iğneleri ve daha ergonomik makineler...



Dövme uygulaması sırasında kullanılan pigment boya şeffaf deriyi aşarak epidermis'in 2. tabakasına bırakılmalıdır. Epidermis aşılıp Dermis'e iğnenin temas etmesi ciltte kalıcı hasarlara yol açabileceği gibi aynı zamanda son derece acı veren bir uygulama olur ki eğer orijinal bir makine ile çalışılıyorsa böyle bir hatanın olmasına imkan yoktur (bu nedenle dövme yapan kişinin kullandığı makineye çok dikkat etmeniz gerekmektedir...) Ayrıca uygulama bitiminde kullanılan boya dökülüyor mu? Kullanılan iğne size veriliyor mu? Bunlar sağlığınız açısından hayati önem taşımaktadır!!! Sterilizasyondan ve kullanılan malzemelerden emin olmadan asla dövme yaptırmanızı tavsiye etmiyoruz.



İSTENMEYEN BİR DÖVMEDEN KURTULMANIN YOLLARI

İstemediğiniz bir dövmeden kurtulmanın günümüzdeki yegâne yolu "lifting" denilen bir sistemdir, bu sistemde lazer teknolojisi kullanılarak epidermis tabakasındaki pigment parçalanarak vücut dışına atılması sağlanır. Fakat bu sistem uygulama sonrası, bölgede hafif yanık izine benzer bir iz bıraktığından uygulama sonrasında bölgeye estetik bir operasyon gerekebilir. Ayrıca bu uygulama oldukça masraflı olmaktadır. Bu konuyla alakalı daha geniş bilgi almak için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Bununla birlikte halk arasında dövmeden kurtulma konusunda yanlış (komik) uygulamalar vardır (incir sütü, sıcak ekmek, patates vs.). Bu tür uygulamaların dövmeden kurtulma konusunda hiçbir yararı yoktur ve sadece şehir efsanelerinden ibarettir...



DÖVMENİN BAKIMI VE KORUNMASI

Dövme uygulaması sonrası pigmentin epidermise oturması açısından 24 saat bölgeye su değmemesi önemlidir Bir hafta süreyle aşırı güneşe maruz bırakılmaması boyaların solmamamsı açısından, bir hafta süreyle denize veya havuza girilmemeside mikrop kapmamamsı açısından önemlidir.

İyileşme sürecinde günde 2 veya 3 defa olmak suretiyle Stüdyo tarafından verilen yada önerilen pomatlar kullanılmalıdır Bölge asla kuru bırakılmamalı ve iyileşme sürecinde oluşacak tahrişe karşı asla kaşınmamalıdır İyileşme süreci boyunca periyodik olarak dövmeyi yapan kişiye kontrole gidilmelidir.

Ayrıca yaptığımız çalışmalardan örnekleri “Galeri” sayfamızda inceleyebilirsiniz.